free web stats

Het welbekende Chinees/Kantonees restaurant Golden River wisselt van eigenaar. Barry en Alai Lai hebben de zaak op 1 januari jongstleden verkocht aan het echtpaar Haixu en Amy Chen. Per 1 februari gaan de nieuwe eigenaren aan de slag in het pand aan de Voorstraat.

“In november besprak ik met mijn vrouw mijn plan om Golden River tussen ‘nu’ en vijf jaar te verkopen”, vertelt Barry Lai. “Ik ben nu vijftig, een leeftijd waarop je nog niet te oud bent om een nieuwe uitdaging te gaan zoeken. We plaatsten het restaurant in de verkoop. Daar kwamen verschillende kandidaten op af. Duidelijk was echter ook vanaf het eerste moment dat ik het niet aan ‘iedereen’ wilde verkopen. Ik wilde per se dat de nieuwe eigenaar de goede reputatie van Golden River kan voortzetten.”

Uitstekende koks
De familie Chen gaat dat volgens Lai zeker lukken. “Men maakte op ons veruit de beste indruk. Alai en ik hadden eigenlijk al vanaf het eerste contact een goed gevoel over Haixiu, Amy en hun zoon Tianshi. Een heel belangrijke bijdrage aan dat goede gevoel was dat vader en zoon beide uitstekende koks zijn en zo samen met de koks uit ons huidige team de hoogwaardige culinaire kwaliteit van Golden River kunnen voortzetten. Van ons team blijft iedereen behouden voor het restaurant. Dat doet ons deugd en maakt het afscheid voor ons wat gemakkelijker. We hebben Golden River twintig jaar met veel plezier gerund en zijn ons echt Lekkerkerkers gaan voelen. Om die reden zijn we dan ook zeker van plan in het dorp te blijven.”

De familie Chen hoopt straks net zo onlosmakelijk deel uit te gaan maken van Lekkerkerk. “We hadden tot voor kort een Chinees restaurant in Sas van Gent”, vertelt Amy Chen. “Voorheen werkte mijn man als kok in verschillende restaurants. Drie jaar geleden besloten we voor onszelf te beginnen. Dat beviel prima. Toen we zagen dat Golden River te koop stond waren we meteen enthousiast. Het is een mooie, ruime en gezellige zaak op een mooie plek. Wij gaan heel erg ons best doen om de reputatie van Golden River hoog te houden en zijn ook van plan om ons snel mogelijk in Lekkerkerk te gaan wonen.”

Dinerbonnen
Barry en Alai Lai zijn nog tot 27 januari in het sfeervolle restaurant te bewonderen. “Noem het maar een soort afscheidstournee”, glimlacht Barry Lai. “Want er zijn heel wat trouwe klanten van ons restaurant en onze afhaal- en bezorgservice die ik graag nog even de hand schudt. Mensen kunnen tot 27 januari ook nog bij ons terecht om hun bij ons aangeschafte dinerbonnen te benutten. Daarna eindigt de geldigheid wanneer de nieuwe eigenaren in de zaak staan. We willen iedereen hartelijk bedanken voor het vertrouwen al die twintig voorbije jaren. Het was een heel mooie tijd.”

Jan Timmer

link: https://www.hetkontakt.nl/regio/krimpenerwaard/algemeen/176119/lekkerkerks-restaurant-golden-river-in-andere-handen-?fbclid=IwAR3FpY0CBFcYxTtan3M9oGfev6KXxKwUO9TuByrc4dvDNNLiGBoJQ0voYu8

Pin It on Pinterest

Call Now ButtonBel 0180 664412