Geschiedenis

In wat toen nog Leckelant heette woonden al sinds 1000 na Chr. mensen. Toen later de bebouwing rond de kerk groepeerden werd het dorpje rond 1280 tot Lekkerkerk gedoopt.

Het pand waarin restaurant Golden River huist staat in de kern van het dorp dat als geheel tegen de dijk aan ligt. Het pand was een voormalig herberg en was genoemd naar een van de markantste figuren in de geschiedenis van Lekkerkerk, “De Groote Boer”. De zalmvisser/boer Gerrit Bastiaanz. de Hals leefde van 1620 tot 1668 en had de onwaarschijnlijke lengte van 2.58 meter. Na zijn dood werd de herberg naar hem vernoemd.

Er werden allerlei voorwerpen tentoongesteld die “De Groote Boer” in zijn leven had gebruikt. Helaas is het meeste verloren gegaan tijdens een brand in 1867. Enkele stukken zijn nog bewaard gebleven in het Historisch museum van Rotterdam.